Oplev Silkeborg

Oplevelser i Silkeborg

Gl. Skovridergaard ligger i udkanten af Danmarks største skovområde og samtidig kun 2 km fra midtbyen. Det betyder, at der er mulighed for masser af oplevelser i gå-afstand fra Gl. Skovridergaard: 

Naturen er i sig selv en stor oplevelse og ligger lige udenfor døren på Gl. Skovridergaard. Der er masser af gå- og løbestiger i skovene og rundt om søerne. Du kan låne et kort i receptionen, og foretrækker du at cykle, er der også mulighed for at låne cykler på Gl. Skovridergaard. 

500 m fra Gl. Skovridergaard findes en af Danmarks reneste søer, Almind sø, hvor der er anlagt 3 lækre badestrande/søbade - Aggerholm - Vestre Søbad - Østre Søbad, se video fra søen her.

På vej mod Almind sø passeres Vejlbo mose, som er en tidligere tørvemose, hvor der i dag går græssende får.

Museum Jorn har den verdensberømte danske kunstmaler Asger Jorns samling som fast udstilling. Derudover har museet skiftende udstillinger med kunst i verdensklasse. Museet ligger få minutters gang fra Gl. Skovridergaard, og du kan få rabatbillet i receptionen.

Museum Jorn ligger ved det rekreative område ”Indelukket”, hvor der også findes park, lystbådehavn, friluftsscene og minigolf. 

Kunstcentret Silkeborg Bad har en fast udstilling om "Silkeborg i Kurtiden" samt flere skiftende udstillinger. Dette museum ligger en en halv times rask spadserertur gennem skoven. Du kan få rabatbillet i receptionen.

Hjejlen, verdens ældste fungerende hjuldamper, og de øvrige både i ”hjejleflåden” besejler Silkeborgsøerne i sommerhalvåret. Tag f.eks. med mod Himmelbjerget fra den hyggelige havn i midtbyen eller fra en af de nærliggende bådebroer i "Indelukket" eller ved AQUA. 

Shopping i Silkeborg midtby by med de mange modebutikker, caféer, gallerier og udøvende kunsthåndværkere.

I Silkeborg findes mange gallerier og udøvede kunsthåndværkere, bl.a. Galerie Moderne, som er et af de største gallerier i Skandinavien inden for moderne kunst. 

AQUA Akvarium & Dyrepark ligger blot 500 m fra Gl. Skovridergaard. Her findes Nordeuropas største ferskvandakvarium, udendørs "vandlegeplads” og dyrepark med mange forskellige danske dyr. 

Skovområdet rundt om AQUA er et såkaldt "vådbundsarboret" med planter fra alle klodens kontinenter.


Oplev Gudenåen - En strøm af oplevelser

Nyt digitalt kort leder dig til Gudenåens oplevelser

Sommeren venter forude, og det gør Gudenåens oplevelser også. Nu bliver det lettere at finde cykelruter, forslag til gåture, attraktioner, historiske sites, fiskevand og skjulte naturperler, når du skal på tur langs vandet.
Et nyt digitalt kort kobler al den nødvendige information, du har brug for.


Mere inspiration

For yderligere inspiration til oplevelser i Silkeborg og omegn henvises til www.visitsilkeborg.dk

Med den nye motorvej til Herning og Aarhus er Silkeborg også blevet et godt udgangspunkt for oplevelser i nabobyerne. Få inspiration på www.visitherning.dk og www.visitaarhus.dk