Europæisk Kulturhovedstad 2017

Europæisk Kulturhovedstad 2017

Århus byder 2017 velkommen og invitere hele verden til at være med, når de kaster sig ud i et år med kultur, oplevelser og mod til at gentænke sammen. Det som vi sammen skaber i dag, bærer os ind i fremtiden.

Med disse flotte ord, åbner Århus op for konceptet: Kulturhovedstad.

Men hvad er konceptet bag dette?

I 1985 lagde EUs ministerråd grundstenen for det program, som i dag hedder European Capital of Culture (Europæisk Kulturhovedstad).

Formålet med Kulturhovedstadsprogrammet er at fremhæve og styrke mangfoldigheden i europæisk kultur. Programmet skal knytte bånd mellem Europas forskellige befolkningsgrupper gennem en øget forståelse af kulturelle forskelle og ligheder. Sidst men ikke mindst skal programmet give europæerne en følelse af medborgerskab i den Europæiske Union.

Athen blev i 1985 udpeget som den første Europæiske Kulturby. Siden 1999 har programmet heddet Europæisk Kulturhovedstad (European Capital of Culture).

Athen havde kun 7 måneder til at forberede og planlægge begivenheden i 1985. I dag går der seks år fra værtslandet indbyder potentielle kandidater til at ansøge om titlen, til kulturhovedstadsåret begynder, men mange ansøgerbyer går dog i gang med forberedelserne til ansøgningen langt tidligere.

Læs mere om de mange arrangementer i Århus her

Naturligvis følger Silkeborg med på denne bølge og kan igennem året tilbyde en række spændende arrangementer, som I kan læse mere om her

I kan også opleve Silkeborg en del af Kulturhovestad 2017 på Gl. Skovridergaard, da Gourmet Rally i år er blevet optaget Europæisk Gastronomiregion, som et internationalt gastronomievent. Temaet for dette års Gourmet Rally er gourmet, kunst og kultur, læs mere her